Gedeelde hosting
 
Lite Hosting
 
Elite Hosting
 Dedicated
 
Budget
 
Professional
 
Business
 
Enterprise
 Resellers
 Support
 Tips & Trucs
 
AutoWebCheck
 
Hoe een goede website maken?
 
 
Maak uw website bestand tegen spam!
Home


 Hosting
 
Gedeelde hosting
 
Dedicated
 
Resellers
 
Support
 
Tips & Trucs
 Domeinen
 
Registreer een nieuw domein
 
Transfereer een bestaand domein
 
Prijzen
 
Beheer uw domeinen
 
Support
 
Tips & Trucs
 Support
 
FAQ
 
Handleiding
 
Systeemstatus
 Klanten
 
Bestellingen
 
Campagnes
 
Contactgegevens aanpassen
 
Domeinen
 
Facturen
 
Statistieken websites
 Over ons
 
@iPower betaallijn
 
Jobs
 
Nieuws
 
Contacteer ons
 
Portfolio
 
Nieuwsbrief
 
Route beschrijving
 
Sitemap
 Andere Diensten
 
Web design
 
Zoekmachine Optimalisatie
 
e-Mailings
Home
 
Linux vs. Windows 2003

Regelmatig worden wij geconfronteerd met de vraag welk het beste hostingplatform is: Linux of windows 2003. Daarom hebben wij een kort overzicht gemaakt van de belangrijkste verschillen tussen beide. We hebben ook geprobeerd om misvattingen over beide platformen uit de weg te ruimen.

Gebruiksvriendelijkheid 

Doorheen de jaren is er veel tijd geïnvesteerd om van zowel Linux/Unix als Windows server versies  gemakkellijk te onderhouden hostingplatformen te maken. Momenteel ontlopen beide platformen elkaar nog nauwelijks inzake gebruiksgemak. Bent u een gevorderde gebruiker, en werkt u graag in een shell (bash) omgeving, dan is Linux zeker uw "cup of tea". Indien u een beginnend gebruiker bent, zal Windows wel iets gebruiksvriendelijker zijn.


Betrouwbaarheid 

De algemene opvatting is dat Linux betrouwbaarder is. Bij @iPower zorgen wij er echter voor dat onze op Windows gebaseerde servers minstens even betrouwbaar zijn, door opstelling van een stressbestendige en redundante configuratie die continu wordt gecontroleerd op eventuele fouten. Indien er een probleem ontstaat, kan u er van op aan dat @iPower hier onmiddellijk aan verhelpt.


Snelheid 

Er is geen verschil in snelheid tussen beide platformen.


Functionaliteit 

Ondanks het feit dat men op beide platformen hetzelfde resultaat kan bereiken, is de manier waarop dat doel wordt bereikt totaal verschillend. Als men bijvoorbeeld een website wil aansturen met een database, kan men of kiezen voor een 'LAMP' oplossing (Linux - Apache - MySQL - PHP) of voor een ASP/MS Access en/of Asp.Net/MS SQL Server oplossing onder Windows.


Veiligheid 

Naast Linux, dat algemeen bekend staat als een veilig platform, kan men stellen dat ook Windows 2003 is uitgegroeid tot een veilig platform. Beveiliging is sinds Windows 2000 een topprioriteit geworden bij Microsoft, en dit merkt men dan ook in de laatste versie van Windows server 2003.

Omdat Linux volledig Open Source is (de broncode is volledig vrij en aanpasbaar), kan iedereen de volledige code inkijken en kan een hacker mogelijke beveiligingsgaten uitbuiten.

Door het wereldwijde gebruik van Microsoftproducten, ontstonden er beveiligingsfirma's gespecialiseerd in het opsporen van beveilingsgaten. Wanneer zo'n probleem wordt ontdekt, programmeert Microsoft onmiddellijk een 'security patch'. @iPower zorgt er steeds voor dat deze updates onmiddellijk worden geïnstalleerd op onze servers.

Een recente veiligheidstudie (Evaluation Assurance Level certification) leverde voor Suse Linux een EAL2+ score op, waar bv. Win2000 Pro en Server allang een EAL4+ score hebben.
De meest gebruikte versie van Linux is Red Hat, maar deze heeft geen EAL score.
Meer informatie over EAL vindt u op: ENT News.


Prijs 

Hier is Linux de duidelijke winnaar: de meeste softwarelicenties zijn gratis. Wat er wel bij verteld moet worden is dat Linux complexer is, en dat men dus betere (lees:duurdere) systeembeheerders nodig heeft. Als de systeembeheerder zich niet bevindt binnen het hostingbedrijf, kan het verschillende dagen duren vooraleer problemen met Linuxservers worden opgelost.

Bij @iPower kan u er van uitgaan dat onze hoog opgeleide MCSE's (Microsoft Certified System Engineers) de nodige kennis in huis hebben om problemen snel te analyseren en op te lossen, zodat uw website snel weer bereikbaar zal zijn!


Bent u op zoek naar Linuxhosting? 

Aangezien wij niet gespecialiseerd zijn in Linux, kunnen we geen Linux hostingformules aanbieden aan dezelfde kwaliteit als onze Windows hostingpakketten. Wij bevelen u dan ook volgende gespecialiseerde Linuxproviders aan:

 


 

PrintVoeg toe aan uw favorietenVerstuur deze pagina naar een vriend(in)




"100% dynamische website en veel meer bezoekers dan voordien. Dank u wel hiervoor!"
Claire Deconinck

 

  
    
   
  
Privacy | Algemene voorwaarden | Gedragscodes | Sitemap
English | Nederlands | Français
©2003 @iPower N.V. Alle rechten voorbehouden
Alle prijzen vermeld in Euro (incl. 21% BTW)


Zoekmachine optimalisatie door Keyboost
Website ontwikkeling door Technologic
@iPower N.V.
Bisschoppenhoflaan 380
2100 Deurne, Belgium
Tel: +32(0)3-641.66.82
Fax: +32(0)3-641.66.89
E-mail: info@ipower.be
BTW/TVA: BE 862.692.858